Nederland

België

Frankrijk

Overige landen

Home

Inleiding

Londen: citywall at St Alphage garden

 

Van de stadsmuur van Londen zijn nog wat restanten over, zoals in St Alphage garden. Dit stukje hier op de foto laat zien dat de muur een keurig ornament had van een ruitpatroon. De muur wordt gedateerd in de 2e helft van de 15e eeuw.


Londen: Hampton Court Palace

 

Hampton Court is een enorm groot kasteel/paleis in zuid-west Londen, gebouwd in de 16e eeuw. Het is een voormalige koninklijke residentie, die onder koningin Victoria veranderd is in een museum. Ook hier de toepassing van rode baksteen.


London city wall mid 15e century


Tekening van de City-wall van Londen


Centrale entree 


Overzicht over het complex 


Een van de poortgebouwen 


Poortgebouw met ruitversieringen Duitsland4-7 Italie6-1 Duitsland4-7 Italie6-1 #top

Sandwich: Een Vlaamse kolonie


Wainfleet (Lincolnshire): Magdalen College school

 

Gesticht in 1484 als kapel bij een College. Het is nu een museum. Restanten van enig siermetselwerk aan de voet van de torens, maar ook verder naar boven.


Farnham: Farnham Castle

 

Farnham ligt zuidwestelijk van Londen in Surrey. Midden 12e eeuw was er al een kasteel in Farnham. William Wainflete (1447-1486) pionierde in het toepassen van rode baksteen en bouwde in 1470 de Wainflete's Tower, die ook wel Fox-tower genoemd wordt). Deze steen werd ook gebruikt in Hampton Court en in diverse Colleges in Cambridge en Oxford. Wainfleet, Lincolnshire: voormalig Magdalen College


Detail Magdalen College 


Ruitpatronen op de muren 

Diverse ruitpatronen  

Overige landen